ALT

Een werkblad voor aantekeningen maken tijdens algemene conferentieIk heb dit werkblad met mijn nichtjes en neefjes in het achterhoofd gemaakt (maar it is ook goed voor volwassenen!). Ik probeerde te denken aan manieren om een tiener of jongere interesse in algemene conferentie te wekken. Wat zou hen helpen te leren om naar de gesprekken te luisteren en zelfs aantekeningen maken? Ik besloot dat het zou kunnen helpen om een beetje trivia toe te voegen, alleen maar om hun interesse te wekken. Het werkblad is vol met componenten die iemand kunnen helpen te leren wat feiten over hoe algemene conferentie wordt uitgevoerd.

Als je een voorbeeld wil van hoe je dit werkblad kan gebruiken, ga gewoon naar mijn voorbeeld werkblad pagina. Daar vindt je hetzelfde werkblad, maar gevuld met blauwe handschrift. Het is slechts een van de vele manieren om dit werkblad gebruiken (en waarschijnlijk complexer dan de meeste mensen zouden willen), maar het geeft je een paar ideeën.

Werkblad algemene conferentie Andere Talen

Bekijken op scherm

Downloaden

EnglishEspañol中文 (Chinese)

ALT

[De rest van deze post is automatisch door “Global Translator” vertald. Dus het is waarschijnlijk niet nauwkeurig.]

1. Ik verdeelde de noten sectie in twee delen: inhoud / onderwerp, en de persoonlijke toepassing / plannen. Ik heb menig kerkleider gehoord, zoals ouderlingen Scott of Bednar, zeggen dat we moeten nota’s te nemen als deze. Er is weinig zin in slechts een samenvatting van het gesprek, omdat het gaat om uit te komen in gedrukte vorm binnen een maand toch. In plaats daarvan moeten we opschrijven indrukken of ingevingen die tot ons komen, het maken van plannen over wat we zouden moeten doen als gevolg van het horen van het gesprek. Op een bepaalde manier, het doel van de inhoud / onderwerp deel is alleen om een geheugen-kick geven om ons te helpen herinneren de context die ons ertoe het specifieke doel te maken.

2. Aan de ene kant van het werkblad zijn de vijftien apostelen, die u kunt altijd rekenen op om te spreken ten minste een keer in elke algemene conferentie. Op de achterzijde zijn ruimtes voor andere algemene en ondersteunende instanties, zonder foto’s omdat je nooit weet welke zullen spreken. Dit kan leiden tot een discussie over waarom dat zou kunnen zijn (bijvoorbeeld de apostelen de sleutels tot openbaring en richting ontvangen van de Heer voor de hele kerk).

3. De apostelen zijn geplaatst in volgorde van anciënniteit in plaats van orde van de kerk leiderschap structuur. Dat wil zeggen, de twee raadgevers in het Eerste Presidium zijn niet aan de top, hoewel de leden van het quorum van de Twaalf richtingen te nemen van en aan hen rapporteren. Dit kan leiden tot discussie over profetische successie en welke titels worden bepaald door anciënniteit (titel in een vierkante doos) versus door te bellen naar (titel in een ronde doos).

4. Ik heb selectievakjes om aan te geven welke sessie zij spraken in, die hen kan helpen vertrouwd te raken met het schema van de conferentie. Het kan ook verhoging van de vraag welke apostelen spreken meer dan een keer (alleen leden van het Eerste Presidium), wat kan leiden tot discussie over de vraag waarom (bijvoorbeeld, moeten we bijzondere aandacht schenken aan hun woorden, omdat zij dragen het meeste gewicht). Aanvankelijk was ik naar de werkblad organiseren op basis van sessie, maar het zou zijn geweest een lelijk of lastig grafiek want je weet nooit wie aan het woord of hoeveel zal spreken. Plus, door het organiseren van het volgens spreker, het geeft de gebruiker iets te lookfor.

5. Ik verliet de namen met opzet, zodat de kinderen zich om aandacht te besteden aan hun gezichten op het scherm, een beetje jacht en matching te doen, en dan de naam zelf schrijven. Dit kan hen helpen meer vertrouwd zijn met de apostelen en ze leren kennen van gezicht.

6. Op de achterkant, kan de luidsprekers ook worden gecategoriseerd door welke organisatie van de kerk die zij bedienen inch Dit kan leiden tot discussies over waar de sprekers zijn over het algemeen gekozen uit. (Voor zover ik weet je eigenlijk niet hoeft te een algemene of hulp autoriteit, het is gewoon de typische praktijk.)

7. De organisatie selectievakjes kan leiden tot discussies over het verschil tussen algemene autoriteiten (gearceerde kolom) en aanvullende diensten (helder kolom). En natuurlijk, technisch kan ik niet zeggen dat alle leden van de quorums der Zeventig zijn de algemene autoriteiten (alleen de eerste en de tweede quorum zijn, de rest in de omgeving zijn autoriteiten). Maar sinds de webpagina kerkorganisatie maakt dezelfde generalisatie, voelde ik op OK om hetzelfde te doen. (By the way, ik hoorde eens dat ouderling Bednar ooit maakte dit onderscheid heel duidelijk op een BYU-Idaho devotionele wanneer het openingsgebed naar hem verwees als een algemene autoriteit. Na het gebed, ouderling Bednar was snel duidelijk te maken dat hij op dit moment niet een algemene autoriteit, maar gewoon een gebied autoriteit.)

8. De sessie selectievakjes kan ook worden gebruikt om erop te wijzen die typisch leiders doen en spreken niet in het priesterschap sessie. Bijvoorbeeld, de Algemene zondagsschool voorzitterschap ooit spreken in het priesterschap sessie? (Ik eigenlijk niet weet het antwoord, ik daarnet dacht er nu ik iets te zoeken in de komende conferenties.!)

U zult merken dat veel van dit werkblad is gericht op trivia. Het belangrijkste onderdeel is het nemen van nota’s over de gesprekken en het ontvangen van geestelijke begeleiding over hoe te handelen op hen. Maar ik onder meer de andere minder belangrijke zaken, want de jeugd hebben vaak behoefte aan een soort van haak om hun interesse te vangen. Alles is goed op te nemen als het leidt iemand om te beginnen met meer aandacht voor de geïnspireerde leiders tijdens de algemene conferentie.

Laat het me weten hoe je dit blad en wat de resultaten waren te gebruiken. Ik zou graag horen hoe het gaat, alsmede alle suggesties die je hebt!